sâmbătă, 3 octombrie 2009

Ești oricine vrei tu...


Aflu cu "mare surprindere" ca ilustrul Băsescu și-a anunțat (sic!) candidatura la alegerile prezidențiale. ”Bine”, zic, ”asta nu are cum să fie decât bine”.
Sa detaliem... Stau si ma tot gandesc, și nu reusesc să înțeleg (bine, de fapt mă prefac) cum reușește să perceapă realitatea acest președinte, cât o mai fi... ”Să-și bage picioarele în apă rece”, a spus răspicat marele înțelept când PSD-ul a îndrăznit să riposteze la remanierea lui Nica. ”Să-și bage el capul în apă rece”, a replicat șeful de campanie al social-democraților...
”Să-și pună apă rece în pahar”, i-aș fi zis eu. Și multă, multă gheață. Deși, dacă ar face-o, n-ar mai fi el. N-ar mai putea să se plimbe cu snowboard-ul în timp ce țara intră în criză, să se țină de beții la Golden Blitz cu echipele de fotbal în timp ce parlamentul votează suspendarea sa, sau să joace horă după horă, în timp ce guvernul se destramă sub semnătura sa.
Sunt sătul de Băsescu... Sunt sătul de un personaj care a impus în conștiința românilor noțiunea că un președinte e cu atât mai valoros, cu cât face mai mult scandal, apare mai mult la televizor, vorbește ca pe mahala și se ceartă cu cât mai mulți, indiferent dacă ăia vor sau nu să-l bage în seamă.
Deci, Traiane... Ai înțeles bine de la medic, trebuie să bei 3 litri de lichide pe zi. Așa e. 4 sticle x 750 cl... Așa, poți fi oricine vrei tu!

2 comentarii: